Hero image

Emei

9. 2. 25Rock Café, Praha

Nejlepší průvodkyně sebevědomou sklíčeností Gen Z: Emei nás vezme do králičí nory a zase zpět

Je to jen pár let, co losangeleská hudebnice Emei vydala svůj první singl, nakažlivá energie jejích songů už ale dokázala strhnout miliony fans po celém světě. Po úspěchu debutového alba Scatterbrain teď vydala nové EP Rabbithole. Elektrizující Gen Z pop, jehož trvanlivost se neomezuje na délku videa na TikToku, který před pár lety ovládla svým songem Late to the Party.

Na svůj první český koncert teď Emei přijede 9. února 2025, kdy vystoupí v pražském klubu Rock Café. Vstupenky (590 korun) budou k dostání po registraci do Fource Friends 2. října 2024 – do veřejného prodeje (GoOut, Ticketmaster) vstoupí o dva dny později.

Na jedné straně sebevědomí, na druhé strachy a krotké našlapování kolem životních výzev – Emily Li neboli Emei se nebojí demonstrovat obě strany své osobnosti, třeba v aktuálním singlu All These Kids. „Ten song je jako motivační proslov, který dávám sama sobě před koncertem,“ vysvětluje Emei portálu Women in Pop. „Jedno mé já bojácně sleduje to druhé já, které suverénně sedí na trůně a diktuje.“

Vyrůstala v New Jersey v rodině čínských imigrantů a sama připouští, že její hudba odráží obrovský záběr stylů, které v dětství a dospívání poslouchala. Aktuální a dosud nejambicióznější EP představuje Emei v procesu transformace – odkaz k Alence v říši divů není náhodný. „Posledních pár let jsem pracovala na svém zvuku, na vizuálech. Výsledkem je Emei 2.0,“ říká sama Emily. Pokud se však něco nezměnilo, pak schopnost vystihnout pocity těch, pro které zpívá, a mezi něž sama patří. Pokud Gen Z něco opravdu cení, pak nenucenost – a přesně takovou mluvčí našla v podobě Emei.

Zjisti více