Hero image

Alec Benjamin

27. 3. 25Archa+, Praha
Facebook event

Dlouhá cesta k miliardám streamů. Alec Benjamin zahraje v Praze

Skladby Let Me Down Slowly nebo Devil Doesn’t Bargain obletěly svět. Stovky miliony streamů mluví za vše, přesto Alec Benjamin zůstává svůj a ve skladbách se nebojí odhalovat svou zranitelnou stránku, jak ostatně ukazuje i na letošním singlu I Sent My Therapist To Therapy, ta pravdivě reflektuje zpěvákovu cestu životem.

Po dvou nezapomenutelných pražských koncertech se americký popový písničkář budoucích generací, jak jej označil magazín Time, vrací do Prahy. V prostorách Archa+ vystoupí 27. března 2025. Vstupenky (795 korun) budou v prodeji od 13. září na stránkách fource.cz a v sítích GoOut a Ticketmaster. Členstvo Fource Friends bude mít přístup k předprodeji o dva dny dříve, stačí se registrovat na webu fource.cz.

První skladby zpěváka Aleca Benjamina zaznamenaly na internetu takový úspěch, že hned v osmnácti letech dostal smlouvu od velkého vydavatelství. Přesto, že ho z labelu po krátké době vyhodili, nevzdal se, sbalil kytaru a na vlastní pěst vystupoval na parkovištích před halami, kde zrovna hráli jeho idolové jako Shawn Mendes nebo Troye Sivan. Poté, co jeho song I Built a Friend zazněl v talentové soutěži America’s Got Talent, nabrala jeho dráha nový směr.

„Vypravěč, který dokáže každodenní srdceboly přeměnit v chytlavé popové písně,“ popsal jeho talent magazín Paper. A zatímco se mu jedny dveře zavřely, brzy dostal nabídku od Atlantic Records, pod kterými vydal zatím největší hit Let Me Down Slowly (2018). Ten má jen na Spotify dávno přes miliardu přehrání. Benjamin rozhodně nezůstal autorem jednoho hitu. Svým nejnovějším singlem Found You First láka na novou éru.

Zjisti více